• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de top 5 grootste jackpots ter wereld

Heb je wel eens geld gewonnen tijdens een avond gokken in het casino? Dan weet je hoe goed je je voelt wanneer zoiets gebeurt. Waarschijnlijk ging het om enkele honderden, misschien duizenden euro’s. Stel je eens voor hoe het voelt om enkele miljoenen of misschien wel miljarden te winnen. In dit artikel lees je wat de grootste jackpots ter wereld zijn.

De grootste jackpot ooit

Om kans te maken op de grootste jackpot ooit, moet je niet in Nederland zijn. Het is vast geen verrassing dat de grootste geldprijzen te winnen zijn in de Verenigde Staten. In dat land is er zo ontzettend veel geld, dat de jackpots daar extreem hoog zijn. Wil je dus serieus geld winnen, dan raden we je aan om direct je koffers te pakken. Kleine kanttekening: het leven daar is wel veel duurder dan hier.

De grootste jackpot van Nederland

Laten we “klein” beginnen met de grootste jackpot van Nederland. In potentie is de hoogste jackpot van Nederland ongeveer 90 miljoen euro. Je kunt dit bedrag winnen door mee te spelen met de Eurojackpot Loterij. Dit is een Europese loterij, dus eigenlijk is het niet volledig Nederlands. Toch kun je als Nederlander gemakkelijk meespelen, omdat de Eurojackpot Loterij voor iedereen in Europa toegankelijk is.

Die 90 miljoen is in totaal trouwens 12 keer gewonnen. Helaas zaten er bij die winnaars geen Nederlanders. In Nederland is het hoogste jackpotbedrag via deze loterij 18 miljoen euro. Dit bedrag werd in 2017 gewonnen.

De grootste jackpots ter wereld

Dan nu het echte werk. De grootste jackpot ter wereld is gevallen in Amerika. Het geldbedrag dat ooit in Nederland is gewonnen kan terecht worden gezien als een fooi. Vanwege het hoge inwonersaantal, is de kans heel klein dat je de loterij wint. Dit is dan ook de reden dat de te winnen bedragen zo extreem hoog zijn.

1: 1,586 miljard Dollar

Bij de grootste jackpot ter wereld praten we niet eens meer over miljoenen. Dit geldbedrag is namelijk iets meer dan 1,5 miljard(!) euro. Dit bedrag is uitgekeerd door het Amerikaanse loterijspel Powerball. In 2016 deed de winnaar van dit bedrag mee met 3 loten.

2: 1,537 miljard Dollar

De nummer 2 in dit rijtje mag ook niet klagen. De deelnemer van de loterij Mega Millions speelde in 2018 mee met slechts 1 lot. Met dit lot won hij ongeveer 50 miljoen Dollar minder de hoogste jackpot ter wereld. De kans is heel klein dat hij hier ook maar een seconde van heeft gebaald.

grootste jackpot ter wereld

3: 1,05 miljard Dollar

Ook de nummer 3 deed mee met de loterij van Mega Millions. In 2021 werd er een bedrag van iets meer dan 1 miljard Dollar gewonnen. Waarschijnlijk is de gelukkige winnaar nog aan het bedenken hoe dit bedrag het beste besteed kan worden. Genoeg tijd natuurlijk, want werken is niet meer nodig.

4: 768 miljoen Dollar

De winnaar van de Powerball loterij in 2019 moest genoegen nemen met 768 miljoen dollar. Deze jackpot werd gewonnen door een deelnemer uit Wisconsin. Deze winnaar heeft het bedrag gewonnen door mee te spelen met 1 lot.

5: 758 miljoen Dollar

De Powerball loterij is erg populair. De top 5 wordt namelijk afgesloten door een winnaar die in 2017 een lot had gekocht bij de Powerball loterij. Dit bleek achteraf een goede investering, want dit lot bleek ruim 750 miljoen Dollar waard te zijn.

Uitbetalen van het prijzengeld

Omdat het om extreem hoge bedragen gaat, hebben de winnaars de keuze om het volledig bedrag uitbetaald te krijgen in 30 jaar. Een andere optie is om een kleiner bedrag direct te ontvangen. Vrijwel alle winnaar kiezen ervoor om het bedrag ineens te ontvangen. Hierdoor liggen de daadwerkelijk gewonnen geldbedragen een stuk lager.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>